ΦΡΕΣΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

 
Φρέσκα Βότανα

Πώς να μεγαλώσεις τα δικά σου μπαχαρικά και μυρωδικά στο σπίτι

Όλοι θέλουμε να προσθέσουμε μια νόστιμη πινελιά, γεμάτη γεύση στα αγαπημένα μας πιάτα με κάποια φρέσκα μυρωδικά! Υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να τα μεγαλώσουμε μόνοι μας;

Χρειαζόμαστε ένα ηλιόλουστο περβάζι στο σπίτι μας και έτσι μπορούμε να καλλιεργήσουμε φυλλώδη βότανα χαμηλής συντήρησης στο σπίτι, όπως ο βασιλικός, η ρίγανη και ο μαϊντανός. Άλλα βότανα πέρα απο αυτά, όπως το δενδρολίβανο και το θυμάρι, που ευδοκιμούν σε ζεστές και ξηρές συνθήκες, καλλιεργούνται καλύτερα σε υπαίθριους κήπους.






Αρχικά βρίσκουμε για τα βότανα μας ένα καλό "σπιτικό", μιας και τα περισσότερα βότανα που αγοράζουμε από μαγαζιά, βρίσκονται σε πολύ μικρά γλαστράκια. Για να δώσουμε στις ρίζες του φυτού χώρο να μεγαλώσουν, το μεταφέρουμε σε γλάστρα που έχει τουλάχιστον 15 εκατοστά διάμετρο και 15 εκατοστά βάθος.

Θέλουν πολύ φως και ο ήλιος ποτέ δεν είναι αρκετός. Για να ήμαστε σίγουροι ότι τα φυτά θα είναι υγιή, τα βάζουμε σε ένα ράφι κοντά στο πιο φώτεινο σημείο του σπιτιού.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να σκοτώσει γρήγοτα τα αρωματικά φυτά. Μία φορά την εβδομάδα, να τα ποτίζουμε μέχρι να αρχίσει να βγαίνει λίγο νερό από το κάτω μέρος της γλάστρας. Μην ξεχνάμε να τα λιπαίνουμε μία φορά τον μήνα.

Βάζουμε τα μυρωδικά, όπως ο μαϊντανός ή ο δυόσμος μέσα σε ένα ποτήρι με νερό και τα σκεπάζουμε με ένα πλαστικό σακουλάκι. Το νερό τα διατηρεί για περισσότερο διάστημα φρέσκα, αρκεί να το αλλάζουμε κάθε δευτερη ημέρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ