DIY ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Μην μου πείτε ότι δεν λατρεύετε την αίσθηση της φρεσκάδας, μόλις απομακρύνεστε από την αισθητικό σας... Έτσι κι εγώ. Αναλογίζομαι όμως, πόσα χημικά συστατικά απλώθηκαν για αρκετά λεπτά επάνω στο πρόσωπο και, ναι, εκεί δυσανασχετώ... 



Τα παλιά τα χρόνια - και όταν λέω παλιά, εννοώ πριν από 60 χρόνια και βάλε... -  οι γιαγιάδες μας δεν είχαν χημικά peeling, ούτε υαλουρονικό οξύ ή βλαστοκύτταρα, πόσο μάλλον ενέσιμο botox... Κι όμως, πολλές υπερήλικες σήμερα, θυμίζουν στο πρόσωπο 55 με 60 ετών, όταν είναι πάνω από 80. Το μυστικό είναι στις φυσικές μάσκες που χρησιμοποιούσαν, από απλά, καθημερινά υλικά που εύκολα μπορούμε να αγοράσουμε. 





Ελαιόλαδο, γιαούρτι και μέλι είναι τα βασικά συστατικά σε κάθε μάσκα προσώπου που θέλει να ονομάζεται φυτική. Ενυδατώνουν και καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα, κάνοντας ταυτοχρόνως ανάπλαση. 
Οι Ινδές, δε, φημίζονται για το αψεγάδιαστο πρόσωπο. Ακολουθούν μια διαφορετική συνταγή, σύμφωνα με την παράδοσή τους, και χρησιμοποιούν το μπαχαρικό 'κουρκουμά' (turmeric) σε σκόνη. Ο κουρκουμάς, όπως έχω ήδη ξανααναφέρει, έχει πανάκιες ιδιότητες αφού λέγεται ότι η καθημερινή κατανάλωσή του μπορεί να αναστείλει την εξάπλωση καρκινικών κυττάρων. 
Θαύματα, λοιπόν, κάνει όταν το συμπεριλάβουμε σε μια φυτική μάσκα προσώπου. Προσοχή, όμως, στον χρόνο παραμονής. Δεκαπέντε λεπτά είναι αρκετά. 

Υλικά:
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά σκόνη
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα
  •  Μερικές σταγόνες μέλι
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και την πάστα που θα σχηματιστεί την απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο, όχι ντεκολτέ. Την μάσκα, καλό θα είναι να την εφαρμόσουμε βραδυνές ώρες, ώστε να μην εκτεθούμε άμεσα σε ηλιακό φως. Αφήνουμε 15 λεπτά και πλένουμε, έπειτα, το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό. Απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα, ως συνήθως.

Η συγκεκριμένη μάσκα, φημίζεται για το λαμπερό αποτέλεσμα που δίνει, αλλά και την ενυδάτωση που προσφέρει. Μπορούμε να την εφαρμόζουμε μια φορά την εβδομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ