ΦΤΙΑΞΕ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ ΧΑΛΒΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ


Ο "σαπουνένιος" χαλβάς, αυτός με την ζελατίνα, που είναι πάντα παρών στα πανηγύρια, αυτός είναι και ο αγαπημένος μου! 
Ποτέ δεν σκέφτηκα να τον φτιάξω μόνη μου στο σπίτι με δικά μου υλικά που τα ξέρω και με ξέρουν, γιατί λόγω της μορφής του θεωρούσα πως είναι δύσκολο να πετύχω την κρούστα και την υφή του... Μέχρι που τυχαία βρήκα μια συνταγή, η οποία ακολουθεί και αυτή την τεχνική 1-2-3-4 για τον χαλβά φαρσάλων, όπως γίνεται με τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά. 
Μόλις διαβάσετε την λίστα με τα υλικά θα καταλάβετε τι εννοώ:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής (1-2-3-4) και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.






Έπειτα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κουτ. σούπας ζάχαρη και φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα. Ανοίγουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στο grill.

Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Εδώ, μπορεί να σας παιδέψει λίγο, αλλά πρέπει να επιμείνουμε στο ανακάτεμα. Με προσοχή, όμως, γιατί το μείγμα καίει πολύ.

Μόλις γίνει ομοιογενές, ήμαστε έτοιμοι να τo αδεισουμε σε ταψάκι Νο 28 (δηλαδή, στρογγυλό ταψί με 28 εκατοστά διάμετρο) και ψήνουμε για 5 ως 10 λεπτά στο γκριλ, ανάλογα πόσο σκληρή κρούστα θέλουμε να έχει. 

Αξίζει, πιστεύω, τον κόπο να ετοιμάσουμε για εμάς και τους αγαπημένους μας αυτόν τον σπιτικό χαλβά Φαρσάλων... 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ