ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΚΑΣΤΑΝΑ!

Τα κάστανα και τα οφέλη για την υγεία μας

Τα κάστανα είναι μια τροφή, ιδιαίτερα θρέπτικη με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μικρών και μεγάλων. Οι θερμίδες που περιέχουν τα 100 γρ. είναι 370, ενώ είναι πλούσια σε νερό (48%), ορυκτά άλατα, και μέταλλα, όπως μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο, νάτριο και κάλιο. 
Επίσης, έχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνη όπως του αυγού, με αποτέλεσμα να απορροφάται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Αν και είναι ξηρός καρπός, είναι φτωχός σε λίπη, ενώ δεν περιέχει καθόλου γλουτένη. 

Πλούσιος, ομως, σε βιταμίνη C, αλλά και Β1, Β2 που είναι απαραίτητες στην μετατροπή των υδατανθράκων σε ενέργεια από τον οργανισμό μας.

Παρά τις υψηλές θερμίδες που παρέχουν (370 τα 100 γραμμάρια), περιέχουν 48% νερό, πολλά ορυκτά άλατα, ενώ αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων.






Μάλιστα η βιολογική αξία της πρωτεΐνης τους, είναι εφάμιλλη της πρωτεΐνης του αυγού και αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό.


Είναι επίσης  πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες, αλλά φτωχότερα σε λίπος σε σχέση με άλλους καρπούς. Μας βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και του νευρικού μας συστήματος, στην καλη όραση και στη διατήρηση υγιούς μυοσκελετικού συστήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ